Recepten

Kabeljauw bakken; de beste manier

5 februari 2017

Kabeljauw bakken is relatief goedkoop, eenvoudig te koken en het maakt een uitstekende aanvulling op een gezond dieet. Een portie van 60 gram verse kabeljauw vis bevat slechts 85 calorieën en biedt eiwitten en hart-gezonde omega-3 vetzuren. Kabeljauwfilet bakken moet eenvoudig en met vochtige warmte worden gedaan om ze uitdrogen. Kabeljauwfilet bakken verpakt strak in aluminiumfolie brengt het beste van hun delicate, milde smaak en stevige structuur.

kabeljauw bakken

Stap 1

Verwarm een ​​oven op 190 graden.

Stap 2

Leg een groot stuk aluminiumfolie op een bakplaat. Spuit de aluminium folie met anti-aanbak spray.

Stap 3

Spoel de kabeljauwfilet met koud water en dep ze droog met keukenpapier.

Stap 4

Kruid de filets aan beide kanten met zout en peper naar smaak en leg ze op de ingevette aluminiumfolie.

Stap 5

Plaats dunne plakjes citroen op de kabeljauw en bestrooi ze met gember en nootmuskaat naar smaak toe. Sprenkel een beetje olijfolie op de top van de plakjes citroen om de vis vochtig te houden.

Stap 6

Vouw eerst de zijkanten van het aluminiumfolie en daarna de uiteinden. Dicht de vis stevig af.

Stap 7

Bak de vis gedurende 10 minuten. Open de folie en schraap voorzichtig de vis met een vork. Het is gaar als het vlees makkelijk er af geschraapt wordt en de kleur helemaal ondoorzichtig is geworden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply