Huishouden

Gemakkelijk zelf uw luxaflex schoonmaken

5 februari 2017

Wanneer het tijd is om het huis schoon te maken, worden de luxaflex vaak overgeslagen omdat het nogal een uitdaging is. Maar ze hangen in het raam en verzamelen nogal wat stof, daarom moet u om de aantal weken uw luxaflex schoonmaken. Met een paar aanwijzingen van deskundigen, kunt u de klus klaren in een mum van tijd.

Doek

Dit type bevat vele schoonmaak problemen. Gebruik nooit vieze spullen, omdat hier nogal gemakkelijk vlekken in komen. In plaats daarvan kunt u beter de stofzuiger gebruiken, maar pas op dat je de borstelharen schoonmaakt voor je aan de klus begint.

Hardware winkels bieden een droge spons, die u in de wandplaat sectie vindt. Deze kunt u gebruiken om hem ​​grondiger schoon te krijgen. Veeg het zo vaak mogelijk over de luxaflex om het schoon te krijgen. Handdoeken werken hier ook goed. Bevochtig deze eerst met water, en wring hem dan goed uit zodat hij niet druppelt. Snel veeg over de luxaflex, zodat er niet teveel vocht op komt.

Aluminium

Hier is een makkelijke manier voor om aluminium luxaflex schoon te maken. Voor algemene reiniging, vul een spuitfles half vol met water, voeg een spuit of twee van milde afwasmiddel toe, en vul hem tenslotte met water. Spuit de oplossing op een niet-pluizende doek, draai de lamellen naar u toe, en veeg ze naar beneden, lichte druk, zodat de lamellen niet buigen. Draai de lamellen, zet je doek op de achterkant, en veeg daar ook. Het duurt slechts een paar minuten, hierdoor kan je het opbouwende stof gemakkelijk verwijderen.

Je kan dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond doen zodat je kan zien als er natte vlekken in de luxaflex blijven zitten. Hamer twee spijkers in de zijkanten van uw huis en hang de lamellen op aan de spijkers om de snelste droogtijd te krijgen. Maak je geen zorgen, het duurt maar een jaar voor uw buren om hun kalmte van het gelach terug te winnen.

Eindig een volledige schoonmaak met het besproeien van de lamellen met een schuimend schoonmaakmiddel. Bespuit de trekkoorden ook, maar met scheerschuim. Als het vuil is verdwenen, draai hem om, en doe hetzelfde voor de andere kant. Veeg met een schone zeer vochtige spons en droog het op een grote badhanddoek.

Houten luxaflex schoonmaken

Voorzichtigheid is geboden bij het schoonmaken van echte houten jaloezieën. Hoewel het hout wordt afgesloten, kan er water of zelfs overmatig vocht kromtrekken of verkleuren. Aangezien het oppervlak van de lamellen glad is, kan stof gemakkelijk regelmatig worden afgeborsteld met een schone, zachte stofdoek of stofzuiger borstel. Bestuif ze regelmatig als onderdeel van uw routine.

Als de houten jaloezieën nog niet schoon zijn, verwijder ze en leg ze op een handdoek op de tegelvloer. Schrob deze daarna met een zachte nylon borstel gedoopt in milde zeep en water.

Luxaflex

Cellulair

De meeste cellulaire tinten zijn antistatisch en vergen weinig reiniging. Een lichte zwaai met uw stofzuiger borstel is alles wat nodig is om ze stofvrij te houden. Voor een meer grondige reiniging, kan de gehele luxaflex montage voorzichtig worden afgeveegd met een zachte, vochtige doek met lauw (niet heet) water. Wees extra voorzichtig bij het omgaan met ondoorzichtige tinten om kreukels te voorkomen, en stop ze niet onder in water. Voor hardnekkige vlekken, spuit schoon met een mild schoonmaakmiddel. Sommige tinten hebben een zachte stof, dus moet u heel voorzichtig zijn en de tinten niet schuren bij het schoonmaken van deze tinten.

Luxaflex schoonmaken lukt niet? In geval van twijfel, neem contact op met het bedrijf waar u de lamellen of luxaflex gekocht voor hulp. U kunt ook contact opnemen met de fabrikanten.

No Comments

Leave a Reply