Recepten

Zalm Bakken – Het Lekkerste & Makkelijkste Recept

5 februari 2017

Zalm bakken, er zijn hiervoor ontelbare manieren – velen van hen zijn ook goed – maar er is maar één beste manier om deze vis te bakken en we gaan het met u delen.

Als we spreken over de beste, bedoelen we niet een leuke 12-uurs voorbereiding van een diner waar je binnen 20 minuten mee klaar bent. We geloven dat die recepten perfect zijn, alleen wij vinden het de inspanning niet waard om er zo lang mee bezig te zijn. Nee, voor ons is het beste recept de perfecte balans tussen goede smaak en gemak. Gemak wordt het sleutelwoord hier. (We willen niet al te hard te werken voor een geweldig diner, en we zijn er vrij zeker van dat jij ook niet wilt.)

Voor het eenvoudigste recept, kan je altijd gewoon bak zalmfilet met zout en peper nemen en het daarbij laten. Hoewel je daar waarschijnlijk geen geweldig diner aan over houdt. Gelukkig is het met een indrukwekkend heerlijk zalm recept net zo eenvoudig te maken, het is niet veel meer dan peper en zout toevoegen, maar wel een paar extra stappen voor een perfecte zalm. Eigenlijk heeft het beste – en enige – zalm recept maar zes ingrediënten nodig die je thuis hebt liggen.

zalmfilet

Dit zalm recept is gebaseerd op de eenvoudige smaken van een paar ingrediënten, zoals prei, peterselie en citroen om samen te komen in een harmonieuze manier. Niet alleen de ingrediënten schitteren in dit recept, maar ze maken ook een mooie presentatie. En het beste deel is dat dit recept maar vijf minuten duurt om te prepareren, en 20 minuten om te bakken (afhankelijk van de grootte van de filet).

Terwijl de vis kookt, kun je in de tussentijd even relaxen en jezelf een klopje op de rug geven omdat je al bijna klaar bent, maar we raden in de tussentijd aan om alvast wat aardappelpuree te maken. U zult achteraf blij zijn dat u deze met de gebakken zalm heeft gecombineerd.


Voorbeeld van AllRecipes.nl

Zalm Recept

4 ons zalmfilet
2 prei, gewassen en dun gesneden
1/2 kopje gehakte peterselie
3 eetlepels olijfolie
1 citroen
Zout en peper

Verwarm de oven voor op 400 graden. Leg de zalmfilet in een container, die veilig is voor in de oven, bekleed met aluminiumfolie. Voeg zout en peper toe. Bestrooi de zalm met peterselie. Dek het af met wat prei. Doe er wat olijfolie overheen. En knijp het sap van 1/2 citroen op de bovenkant. Bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten gaar tot de gewenste gaarheid. De prei op de bovenkant moet zacht en mooi bruin zijn. Serveer met verse partjes citroen. (En aardappelpuree!)

Zalm bakken was uiteindelijk niet zo moeilijk toch?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply